FANDOM


Languages:
Small-en Small-be Small-ca Small-de Small-es Small-el Small-fi Small-fr Small-gl Small-it Small-ja Small-kn Small-ms Small-nl Small-oc Small-pl Small-pt-pt Small-pt-br Small-ro Small-ru Small-sr Small-sv Small-tl Small-trtr Small-uk Small-val Small-vi Small-zh Small-zhs Small-zh-twt Small-zh-twtw
WLB 020

¿Vols saber qué és la Brigada d'Idiomes de Wikia? ¡Estàs en el lloc correcte! Ací, te podràs informar sobre lo que som i sobre la nostra història, aixina com qué fem i en qué mos pots ajudar.

Informació Edit

Sobre el nom Edit

El nom, Wikia Language Brigade (Brigada d'Idiomes de Wikia), va ser inventat per Albugineous i se conforma de tres parts:

 • Wikia – treballem en Wikia: en el nostre wiki i en el teu wiki, en qualsevol wiki que necessite ajuda.
 • Language – traduïm i revisem en tots els idiomes existents.
 • Brigade – som una brigada, un equip: moltes mans fan el treball més fàcil, i els nostres companyers obtindran ventages.

Això vol dir que som un equip de gent que treballa en Wikia per a ajudar a traduir/corregir qualsevol idioma per a millorar les comunitats de Wikia.

Per una atra part, també és un proyecte voluntari dels nostres brigadistes (membres del proyecte), que traduïxen i corrigen coses per mig de solicituts per a atres usuaris o wikis. Ya que açò és un wiki, també és un proyecte de colaboració: podem treballar junts en grans traduccions i corregir els errors d'uns atres.

Història menuda Edit

Our-story

Yatalu, que posseïx una afició (¿exagerada?) pels wikis d'atres llengües, va tindre l'idea d'iniciar un proyecte de traducció en Wikia a finals de la primavera del 2013. Va començar treballant en les plantilles WLB en una pàgina externa el 4 de juliol i les va traslladar a Community Central. Semanes despuix, decenes de persones se varen unir a la WLB, i el wiki va ser fundat.

Gràcies als blogs i atres promocions, el número de persones que se varen incorporar va ser alta, en 8 membres més en només 24 hores. Ya que el proyecte va aplegar als 10 membres el sendemà, el wiki de la Brigada d'Idiomes també se va fundar el 7 de juliol com un lloc per a les normes i supervisar el proyecte. Se varen fer promocions a través de chats i blogs, i va continuar creixent encara més.

En l'últim trimestre del 2013, la WLB va aplegar als 100 “brigadistes” en parlants natius en uns 25 idiomes. Membres de la WLB i voluntaris varen ajudar a fer un blog en rus (Ivaristal), alemà (TheMaven), català (Piece enrik), chinenc (SammyLau), polac (Pio387) i italià (TheMaster001).

Ara la Brigada d'Idiomes de Wikia ha complit un any, el 5 de juliol del 2014, el proyecte cobrix més de 43 llengües i té més de 150 membres. Al voltant d'este mateix temps, el wiki se va convertir en un wiki destacat en la comunitat central alemana (2 de maig), va rebre un lloc en la pàgina principal de la comunitat central espanyola (9 de juliol) i va rebre un Spotlight per a tota la comunitat en anglés.

Coses per a fer Edit

Solicitant Edit

Requests

Pots solicitar traduccions i correccions d'idiomes. Les regles per a abdós se troben en Language Brigade Wiki:Request policy. Les traduccions i les correccions poden demanar-se ya siga en forma individual o en les pàgines de solicitut. Tens que llegir les instruccions i fer clic en el botó per a crear una nova solicitut. ¡És fàcil!

També és possible que una llengua tinga pocs brigadistes, açò lo pots comprovar en Category:Brigadiers. Si este és el cas, pot ser que preferixques demanar-li-ho al traductor o traductors de forma individual en el seu mur de mensages.

Unint-te Edit

Join us
Wikia-Visualization-Main

¡Sempre podem tindre més membres! Pots unir-te en solament uns senzills passos:

 1. Busca la tua llengua en Category:Brigadiers
 2. Eixemple: Valencià està en Portal:Valencià/brigadistes
 3. Si la tua llengua no està allí, demana-li-ho a Yatalu i ho afegirà.
 4. Posa el teu nom i l'informació en esta pàgina.
 5. Instruccions més detallades ací: Join.
 6. Troba el domini que tens de les tues llengües ací: Babel.
 7. Repetix lo anterior per a cada llengua que sàpies.
 8. Si vols, coloca una de les nostres plantilles en el teu perfil.
 9. ¡Comprova regularment si hi ha noves solicituts!

I evita este error comú: no necessites parlar vàries llengües per a unir-te. El bilingüisme o multillingüisme és apreciat, pero eres lliure d'unir-te si només parles un idioma per a fer solicituts de correcció o pàgines d'este wiki, ajudar en el còdic o atres coses, o simplement parlar en els usuaris ací.

Traduint/Corregint Edit

Quan traduïxques o corriggues, recorda que la fluïdea que tingues en l'idioma té que ser la millor possible: mentres millor traduïxques/corriggues, li vindrà millor a la comunitat que ajudes. El bon treball no solament te posa en una posició més alta en este wiki, sino que també en la comunitat on has ajudat. El wiki o wikis que representes, la WLB, i fins i tot Wikia a nivell global. Pots pensar que açò sona molt idealiste, pero molts grans d'arena fan una plaja, ¿no?

Alguns consells per a una bona traducció:

 • No acceptes peticions que no vullgues: uns atres poden estar mes motivats per a esforçar-se en una bona traducció.
 • La gramàtica i el contingut són més importants que traduccions lliterals.
 • En nivell intermig, és millor separar frases llargues en frases curtes per a evitar errors.
 • Si no estes familiarisat en el tema, pregunta-li al solicitant sobre paraules de les que no estigues segur.

Les solicituts de traducció se poden trobar en Translate:Requests, i les solicituts de correcció en Correct:Requests. Si vols filtrar només les solicituts en valencià, tens que anar a Portal:Valencià. ¡Bona sòrt!

Revisant Edit

Thank-you

Tal volta vullgues posar la tua opinió sobre el proyecte o sobre la realisació d'una traducció individual, ya siga que estigues satisfet en els resultats o no, en la pàgina de testimonis.

Les regles per a la revisió que se poden trobar en Project:Review policy són prou llògiques: menciona lo que estàs revisant, explica les tues opinions positives/negatives, firma en el teu nom d'usuari. No obstant, mai està de més llegir estes regles per a estar segur.

Reclutant Edit

¿Vols fer que la gent sàpia del nostre proyecte? ¡Eres lliure de fer-ho! Sempre volem nous membres, pero també mos agraden les peticions extres (sense res que fer, mosatros mos tornaríem peresosos).

Preguntes Edit

¿Encara tens alguna pregunta sobre el nostre proyecte que esta pàgina no respon? Ací tens algunes opcions:

Espere que açò t'ajude i goja del teu temps ací :)

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.