FANDOM


Beste Brigadiers, Wikianen, andere lezers,

Deze blog is de uitleg en start van een community-discussie over de mogelijke toevoeging van een nieuwe gebruikersgroep die we "moderatoren" zullen noemen. Behalve het stemmen in de poll hieronder, worden reacties zeer geappreciëerd. Je kan zowel uitleggen waarom je denkt dat het een goed/slecht idee is als waarom het nuttig/nutteloos is.

Opmerking: vertalingen van deze blog kunnen toegevoegd worden tot woensdag (13 feb). Stemmen en reageren kan nog tot het einde van volgende week (16 feb).

Waarom?Edit

Waarom hebben we een extra gebruikersgroep nodig? Ondanks dat we een kleine wiki zijn met misschien maar een dozijn echte inhoudspagina's, moeten we gebruikers ondersteunen in zo veel mogelijk talen. We hebben pagina's in 26 talen, en kunnen zelfs 35+ halen, aangezien we WLB-leden hebben die er meer spreken. We zouden graag degelijke ondersteuning en een snelle opruim van spam/vandalisme in alle talen aanbieden.

Mime en ikzelf spreken echter niet alle talen van onze wiki, en het kan ook niet zijn dat we 20+ administrators nodig hebben op een wiki van 300 pagina's. Een extra gebruikersgroep met enkele rechten gelijkaardig aan die van admins is wel (althans in mijn ogen) een redelijke oplossing.

Vanwaar de naam?Edit

Ik stelde voor deze groep "moderatoren" te noemen, maar je vraag je misschien af waarom. Net zoals "chat moderatoren" en "forum moderatoren", zullen leden van deze gebruikersgroep de wiki modereren: de chat, berichten/reacties, en taalportalen.

Lijst rechtenEdit

Hier volgt een lijst met rechten die ik aan de nieuwe gebruikersgroep zou willen geven:

 • Enkele rechten over de gehele wiki:
  • Deleten van reacties en prikbord- en forum-threads → om spam in de eigen taal/talen te verwijderen
  • Bestanden te verplaatsen → om vlaggen met verkeerde naam te verhuizen, ...
  • Eigen bewerkingen automatisch als gepatrouilleerd laten markeren
  • Blogartikels bewerken → om blogvertalingen toe te voegen nadat ze kort zijn nagekeken
  • MediaWiki-pagina's bewerken → om MediaWiki-berichten toe te voegen en up te daten
 • Rechten van chat moderator
 • Volledige adminrechten (verwijder/herstel, bescherming, ...) op de naamruimtes "Portal:" en "Portal talk:"

StemmenEdit

Als je niet akkoord gaat met een van de rechten of als je denkt dat er nog moeten toegevoegd worden, laat dit dan weten in de reacties. In de poll zijn de volgende keuzes beschikbaar:

 1. Nuttig en fijn om te hebben!
 2. Fijn om te hebben, maar niet erg nuttig
 3. We hebben dit niet echt nodig
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.