FANDOM


Deze pagina legt uit hoe je een WTB projectpagina op je wiki maakt, gelijkaardig aan hoe het "Parent Pages" systeem van de Centrale Wikia community werkt. Op die manier kan je tonen dat je wiki ons project steunt en heb je een snellere link voor je wiki's gebruikers om naartoe te gaan en een eigen vertaling aan te vragen.

Methode Edit

Eenvoudig gesteld moet je gewoon de juiste sjablonen uit w:Category:WLB templates kiezen en die samen plaatsen op de pagina waarop je ons project wilt voorstellen. De logische optie is om met de informatieve hoofding te beginnen:

{{w:WLB/header/nl}}

Wikia Taalbrigade
De Wikia Taalbrigade is een project door Wikia-gebruikers, "Taalbrigadiers", die dingen vertalen en verbeteren voor wiki's op aanvraag. Dit omvat wiki-artikels, maar ook bronmateriaal en afbeeldingen. Al wat je moet doen is een aanvraag plaatsen op een van onze twee aanvraagpagina's, die je kan bereiken door op een van de knoppen hieronder te klikken.

Wil jij misschien ook lid worden? Als je enkel Nederlands kent, kan je lid worden op deze pagina om de Nederlandse taal te verbeteren. Ken je meer talen, word dan gerust ook lid van de andere talen die we hebben, die staan opgesomd in de categorie Brigadiers. Daarbovenop kan je ook rechtstreeks contact opnemen met Yatalu, de oprichter van het project.

Vertaling aanvragen  Verbetering aanvragen

Deze hoofding legt uit wat de Wikia Taalbrigade is en linkt naar enkele van onze belangrijke pagina's. De kleur van de knoppen zal veranderen afhankelijk van de wiki. Na de hoofding kan je de WTB-tabel plaatsen. Dit kan de volledig tabel zijn:

{{w:WLB}}

(We laden deze tabel niet op deze pagina omwille van de lengte.) Als je dit te lang vindt, kan je ook een gebruikerssubpagina creëren op bijvoorbeeld w:Special:MyPage/wlb (Engelse centrale Wikia community) en alleen de talen selecteren die jij wilt weergeven. Als je bijvoorbeeld alleen Nederlands en Engels wilt, kan je het volgende plaatsen:

{{WLB/row/start}}
{{WLB/row/en}}
{{WLB/row/nl}}
|}

About
WLB-English About the project Join as English-language Brigadier How to join
WLB-Dutch Over het project Nederlands Taalbrigadier worden Hoe word ik lid

Daarna kan je deze pagina van de Centrale Wikia community op jouw wiki plaatsen met de volgende code:

{{w::User:Yourname/wlb}}

Wanneer je klaar bent, kan je die categoriseren of handmatig extra modules toevoegen op lokaal niveau (sjablonen aanmaken op jouw wiki). When you have finished, you can categorize it or add extra modules manually at a local level (creating templates locally), zodat de pagina meer geïntegreerd is in je wiki.

Alternatieven Edit

Je wilt geen volledige pagina toewijden aan ons project? Dat is geen probleem, er zijn verschillende andere manier om je liefde voor ons te tonen:

  • Alleen {{w:WLB/header/nl}} plaatsen onder een tussentitel van een andere projectpagina, zoals je "Over deze wiki" pagina, of op je beleidspagina waar je het taalgebruik of intertaallinks op je wiki bespreekt.
  • Handmatig een sectie op een projectpagina schrijven over de Wikia Taalbrigade, wat we doen en hoe we je wiki kunnen helpen. De pagina WTB kan je hierbij misschien helpen.
  • De Wikia Taalbrigade in je wiki's lijst van zuster- of gerelateerde wiki's plaatsen.

Wiki's die de WTB ondersteunen Edit

De lijst hieronder zijn Nederlandstalige wiki's die de Wikia Taalbrigade ondersteunen, met links naar de pagina waar ze deze steun tonen. Ben jij de beheerder van zo'n wiki? Laat het ons weten door hieronder een link naar je wiki te plaatsen. Houd de lijst echter gesorteerd op grootte voor de herkenbaarheid.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.