FANDOM


Net als de Wikia Taalbrigade zijn er een aantal andere wikiprojecten waar gebruikers samenwerken voor internationalisatie of localisatie, waarbij ze wiki's en andere bronnen in zoveel mogelijk talen beschikbaar stellen. Deze pagina is een korte beschrijving van enkele wikiprojecten gelijkaardig of verwant aan de Wikia Taalbrigade, die jij misschien interessant vindt of het waard acht om ze eens naderbij te bekijken.

Projecten Edit

The text on this page is considered outdated. Please update this page accordingly with the English version, or with another version that is up to date. Remove this section when you're done. Thanks!
Project-Wiktionary
Wiktionary
Je hebt vast al gehoord van Wikipedia's kleine broertje Wiktionary: een bewerkbaar online woordenboek van de Wikimedia Foundation, dat woorden bevat in meer dan 150 talen. Wiktionary's doel is om een gratis meertalig woordenboek te creëren, met definities, etymologieën, uitspraken, voorbeeldcitaten, synoniemen, antoniemen en vertalingen.
Wikia Translators
Wikia Translators is de hoofdwiki voor alle talen die niet ondersteund worden door de Wikia stafleden of het IVT. Talen die geen eigen staflid of helper hebben, kunnen hier hun Wikia spotlights aanvragen.
Project-Wikiatranslators
Project-Translatewiki
translatewiki.net
Net als Wiktionary, is translatewiki.net een MediaWiki vertaalproject, waar meer dan 6000 vertalers systeemberichten vertalen voor de verschillende MediaWiki-projecten, inclusief Wikia.
OmegaWiki
OmegaWiki is een project om een gratis meertalige bron te zijn in elke taal, met lexicologische, technologische en woordenschatinformatie. OmegaWiki is eveneens het eerste project om gebruik te maken van de Wikidata-technologie. Wikidata brengt relationele gegevens naar MediaWiki.
Project-Omegawiki
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.