FANDOM


Els administradors poden protegir i desprotegir pàgines, fins i tot aquelles que no han estat encara creades. La protecció d'una pàgina o imatge generalment significa que un usuari que no és administrador no pot modificar-la.

La major part de les pàgines dels wikis de Wikia haurien de romandre editables per a tots els visitants i no protegides. No obstant això, algunes pàgines poden estar temporal o permanentment protegides per raons legals (per exemple, els textos de la llicència no haurien de canviar-se) o en casos de vandalisme extrem o guerra d'edicions.

Usos Edit

 • Protecció de pàgines freqüentment vandalitzades, com la pàgina principal en wikis de gran grandària.
 • Mantenir la integritat del logo del lloc i del favicon.
 • Mantenir la integritat dels drets d'autor i de les pàgines de la llicència.
 • Prevenir la creació repetitiva de pàgines vandàliques o de spam. Veure Títols protegits.
 • Protecció de la interfície i dels missatges del sistema a l'espai de noms MediaWiki (aquestes pàgines estan protegides en forma automàtica).

La protecció temporal s'utilitza para:

 • Davant una soŀlicitud, imposar un període de “calma” per detenir una “guerra d'edicions”.
 • Protegir una pàgina o imatge que recentment ha estat blanc de vandalisme persistent edicions persistents per un usuari bloquejat.

No hi ha necessitat de protegir els .css i .js personals, com user/monobook.css o user/cologneblue.js. Només els comptes associats a aquestes pàgines (i els administradors) poden editar-les (para majors informacions en l'ús d'aquestes pàgines, pots veure Ajuda:Estil d'usuari).

Regles Edit

 1. No cometis l'error comú de protegir pàgines innecessàriament. Per exemple, no protegeixis una pàgina simplement perquè és la Portada.
 2. No editis una pàgina protegida temporalment, excepte per afegir un avís explicant que la pàgina està protegida.
 3. No protegeixis una pàgina en la qual estiguis embolicat en un disputa d'edició. Els poders d'administrador no són privilegis d'editor. Els administradors haurien d'actuar només com a ajuda de tota la comunitat.
 4. Evita afavorir una versió de l'article sobre l'altra, tret que una versió sigui vandalisme.
 5. Les pàgines protegides temporalment no haurien de romandre en aquest estat per molt temps.
 6. Les pàgines de discussió i les discussions d'usuari no es protegeixen, excepte en circumstàncies extremes.
 7. La protecció d'una pàgina en una versió determinada, no significa que s'expressi un suport per aquesta versió, i els usuaris no haurien de soŀlicitar que la versió protegida sigui revertida a una diferent.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.