FANDOM


De volgende regels zijn van toepassing op het lid worden van de Taalbrigade en het zijn van een Brigadier. We adviseren onze leden dit te lezen alvorens lid te worden of na het lid worden, maar alvorens grote bewerkingen te maken.


Meerdere accountsEdit

Het is toegestaan Brigadier te worden met meerdere accounts. Je moet de admins/portaalwachters op voorhand laten weten dat deze accounts worden gebruikt door dezelfde persoon. Dit moet schriftelijk gebeuren (bijv. prikbord, niet per chat).

De persoon die je hierover informeert moet bij voorkeur een admin zijn. Indien geen van de admins een taal spreken die jij spreekt, ga dan naar een Portaalwachter. (Opmerking: wees geduldig en geef de desbetreffende admin/portaalwachter 48 uur om te bevestigen dat hij/zij je bericht heeft ontvangen.)


Taalniveau waarborgenEdit

Als een taal-gebaseerd project, ligt onze focus op de taalvaardigheid van onze leden. We doelen op het leveren van fatsoenlijke vertalingen en correcties, ook al is dit niet altijd mogelijk.

Hiervoor gebruiken we Wikipedia's Babel systeem voor taalvaardigheidsniveau's. Dit is meer een richtlijn dan een regel. Indien er vermoed wordt dat het Babelniveau onjuist is, kan het worden verhoogd of verlaagd.

 • Door de gebruiker zelf (geen maximum verhoging of verlaging)
 • Door Yatalu en Jr Mime over de gehele wiki (maximum verhoging of verlaging: 1)
 • Door de Portaalwachter van de desbetreffende taal (maximum verhoging of verlaging: 1)


Verwijderen van lidmaatschapEdit

Verwijdering van een taal vind alleen plaats indien

 1. Het Babelniveau onjuist is met op zijn minst 2 niveau's (bijv. beweren "vloeiend en foutloos" te zijn terwijl het daadwerkelijke niveau slechts "middelmatige kennis" behelst)
 2. Ondekt wordt dat er gebruik is gemaakt van een vertaalmachine (bijv. Google Translate) voor een taal waar ze zich hebben ingeschreven
  • Dit geldt zowel voor persoonlijke vertalingen (gebruikersprofielen, etc.) en Wiki vertalingen (vertaalaanvragen, etc)
  • Uitzondering: gebruikers met een Babelniveau van 1, die het gebruiken voor persoonlijke vertalingen
 3. De gebruiker globaal geblokkeerd of uitgeschakeld is

Opmerkingen voor verwijdering

 • Indien een portaal een Portaalwachter heeft, heeft deze persoon het laatste woord of verwijdering van een taal noodzakelijk is; alleen admins of Portaalwachters mogen een persoon van een taal verwijderen
 • Indien een gebruiker zich terug plaatst, krijgen zij een waarschuwing; de tweede keer worden zij verwijderd van alle talen


TerugplaatsenEdit

Terugplaatsen na verwijdering van een taal

 • Kan niet gebeuren binnen 1 maand
 • Portaalwachters (indien geen Portaalwachter: admin) moeten instemmen op voorhand
 • Twee andere leden met een babelniveau van 2 of hoger moeten instemmen (tenzij de taal kleiner is dan 10 brigadiers)

Terugplaatsen in de Taalbrigade

 • Kan niet gebeuren binnen 2 maanden
 • Moet gedaan worden voor elke taal met de bovenstaande procedure


Geen van de lidmaatschapsregels zijn overtredingen waarvoor wordt geblokeerd. Voor een overzicht van overtredingen waarbij wel wordt geblokeerd, zie de algemene regels.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.