FANDOM


În continuare sunt întrebările mai frecvente, întrebări care se ne cere mai mult, în general (dar nu şi mereu!) prin vizitatorii o noi membri. Întrebările se ordonă prin teme, astfel încât se vor putea să relaţioneze la o determinată secţie paginii.

Dacă ai o întrebare care nu este pe această listă, nu îndoieşti în a întreba membrii noştri într-o publicaţie în Portal:Română, sau individual publicând un mesaj pe peretele unui utilizator. Se va adăuga aici când fie o întrebare comună, prin ceea ce nu adaugi propriile tale întrebări aici.

Despre WLB Edit

Ce este Brigada Lingvistică Wikia?
Brigada Lingvistică Wikia (WLB) este un proiect în cel care utilizatorii de pe Wikia („brigadieri”) de bunăvoie ajută pe alţi utilizatori şi wiki-uri cu traduceri şi corecţii. Este haios, de colaborare, şi ajutor atât pe wiki-uri în engleză şi în alte limbi! Poţi să citeşti mai informaţie prisosească WLB aici.
Care sunt brigadieri? De ce sunt numite astfel?
Brigadieri sunt membri din Brigada Lingvistică Wikia (WLB) şi se referă să fie „membru unei brigadă”. Alte limbi cu toate acestea pot să se devieze acestui termen. Poţi să vezi terminologia WLB pentru traducerile acestui cuvânt în alte limbi.

Cum să devii un membru Edit

Pot să mă înscriu pe WLB? Există cerinţe?
Oricare persoană care aibă un cont pe Wikia poate să se unească! Nu există cerinţe reale. Eşti un „brigadier” (membru al WLB-ului) aşa prompt ca aţi pus numele tău şi informaţie pe lista utilizatorilor a uneia dintre limbile noastre. Poţi să editezi wiki-ul nostru şi să ajuţi, dar va face să fie mai facil ca să ne comunicăm cu tine şi.
Cum pot fi un membru?
Fiecare limbă are propria listă utilizatorilor: engleză, română şi mai mulţi limbi. Pentru a participa, numai trebuie să pui numele tău, nivel de limbă şi disponibilitate în lista(e) limbilor că vorbiri. O ghidă trec la trecere se poate să găsească pe pagina Join.
Trebuie să înveţe mai multe limbi?
Bilingvism şi multilingvism este în mod logic un punct pozitiv în WLB, dar nu şi este nevoie. Dacă eşti monolingv, poţi să ajuţi la a face sugestii şi ameliorări paginile existente. Ceea ce facem nu numai sunt traduceri, ci şi corecţii. Pentru a verifica gramatica şi ortografia unei pagină, numai trebuie să ştii o limba oricum.
Ce este acest sistem „Babel”? Care este nivelul meu „Babel”?
Babel este prins de la sistem Babel pe Wikipedie, că mulţi utilizatori de pe wiki ştiu. Este o formă utilă pentru a defini în mod constant nivelul de competenţă lingvistică unui utilizator. Poţi să mergi la Babel pentru a şti al tău. Pune adevărul, deşi nu vrei să decepţionezi o a surprinde utilizatorii cu indicaţia unui nivel prea mare sau prea scund.
Nu găsesc limba mea aici! Ce trebuie să fac?
Dacă nu vezi limba ta pe Category:Brigadiers, nu înseamnă că nu ai voie pentru a-ţi uni. Numai vrea să spună că nimeni se a unit încă, o că nu am putut să reuşim nicio traducere demn de încredere pentru a crea pagina. Numai contactează cu Yatalu şi ea te va da cuvintelor şi fraze care avem nevoie de să traducem.

Solicitări de traducere/corecţie Edit

Am nevoie de ceva tradus sau revizuit. Unde mă duc?
Pentru traduceri, vede aici. Pentru corecţii, vede aici. Instrucţiile prisosească cum a face o solicitare se pot să găsească pe partea superioară acestor pagini. Regulile servesc pentru amândouă pagini. Dacă ai întrebări o dubii, nu îndoieşti în a întreba pe un alt utilizator.
Unde pot găsi ceea ce pot să traduc sau să corectez?
În afară de Translate:Requests sau Correct:Requests, arcada ta este locul unde poţi să găseşti ceea ce poţi să faci în limba română. Se arată toate solicitările active în limba ta, dar şi enumeră toate paginile pe acest wiki, nişte de cele care încă pot să aibă nevoie de a fi traduse o revizuite prin erori.

Chat Edit

Am permisiunea să vorbesc limba mea maternă pe chat?
Moderatorii noştri nu pot să vorbească toate limbile care există. Atunci este dificil a răspunde singur cu „da” sau „nu” pe această chestiune. O importantă regulă: trebuie să vorbeşti o limbă că majoritatea persoanelor în chatului priceapă. Dacă nu ştii se ţi-l vor pricepe, este mereu recomandabil a întreba primul.
De ce toată lumea pe chat are un steag în dreptul numelui lor?
Fiecare membru de pe WLB poate să aibă un steag în miniatură a ţării în care trăiesc, sau limba care vorbesc de formă nativă. Poţi să soliciţi un steag un administrator sau să publici un mesaj pe această pagină. Nu te uiţi de menţionat steagul care doreşti.
De ce există o hartă gigant în partea de jos a chatului?
WLB vrea să acopere toate limbile din întreaga lume. Ca urmare, chatul nostru va fi într-o culoare diferită şi cu o hartă diferită -în fondul fiecare două luni. Acest urmează designul din wiki-ul, aşa: fondul wiki-ului va fi un loc într-un continent care se vede harta în chatul.

Alte întrebări Edit

Huh? Acest wiki este diferit de ultima dată când am fost în ea?
Posibil! Acest wiki schimbă pe o temă de „continent” diferit fiecare două luni: ianuarie-februarie este Asia/violet, martie-aprilie este Australia/albastru, mai-iunie este Europa/verde, iulie-august este Africa/galben, septembrie-octombrie este America de Sud/portocale, şi noiembrie-decembrie este America de Nord/roşu.
Limba mea nu are un administrator sau moderator. Pot să fiu unul?
Limba ta trebuie puţini vorbitori sau te ai unit de curând? Apoi răspunsul este definitiv nu. Dar chiar şi dacă eşti un membru vechi pe wiki-ul, în general nu avem nevoie de administratori sau moderatori adiţionali. Yatalu şi Jr Mime vor selecta de formă spontană la cineva când ei gândească că el/ea este un candidat adecvat pentru o limbă care are nevoie de sprijin.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.