FANDOM


Hieronder staan veelgestelde vragen (Engels: frequently asked questions), vragen die we veel te horen krijgen, doorgaans (maar niet altijd!) door bezoekers of nieuwe leden. Vragen staan gesorteerd op onderwerp, zodat het gemakkelijker is naar een bepaalde sectie van deze pagina te linken.

Als je een vraag hebt die niet in deze lijst staat, stel hem gerust aan onze leden op Portal:Nederlands, of individueel op iemands prikbord. De vraag zal hier geplaatst worden als het een veel voorkomende vraag is, dus voeg je eigen vragen hier niet toe.

Gerelateerde pagina'sEdit

  • Start - nuttige informatie over hoe te beginnen op deze wiki.
  • Project:Policy - wat (niet) is toegestaan op de wiki.

Over de WTB Edit

Wat is de Wikia Taalbrigade?
De Wikia Taalbrigade (WTB) is een project waarin gebruikers van over heel Wikia ("Brigadiers") als vrijwilliger andere gebruikers en wiki's helpen met vertalingen en verbeteringen. Het is leuk en helpt zowel Nederlandse als internationale wiki's! Je kan meer gedetailleerde achtergrondinformatie vinden op WLB.
Wat zijn Brigadiers? Waarom worden ze zo genoemd?
Brigadiers zijn leden van de Wikia Taalbrigade (WTB) en verwijst naar het zijn van een "lid van een brigade". Andere talen wijken echter misschien licht af van deze term. Zie WLB terminologie voor de vertalingen van dit woord in andere talen.

Lid worden Edit

Kan ik lid van de WTB worden? Zijn er voorwaarden?
Iedereen met een Wikia-account kan lid worden! Er zijn geen echte voorwaarden. Je zult een "Brigadier" (WTB-lid) zijn zodra jij je naam en informatie in de ledenlijst van een van onze talen hebt gezet. Je kan ook onze wiki bewerken en ons helpen zonder dit te doen, maar dit zal het gemakkelijker maken voor ons om jou te contacteren.
Hoe kan ik lid worden?
Elke taal heeft een eigen ledenlijst: Nederlands, Engels, en nog veel meer talen. Om lid te worden moet je enkel je naam, taalniveau en beschikbaarheid zetten in de lijst(en) van de taal/talen die je spreekt. Een stap voor stap handleiding kan je vinden op de pagina Join.
Moet ik meer dan één taal kennen?
Tweetalig of meertalig zijn is natuurlijk een grote kwaliteit in de WTB, maar het is niet per se nodig. Als eentalig persoon kan je ons helpen met het maken van suggesties en verbeteringen aan bestaande pagina's. Naast vertalingen doen we trouwens ook verbeteringen. Om de grammatica en spelling van een pagina na te kijken, moet je namelijk maar één taal kennen.
Wat is dit "babel" systeem? Wat is mijn "babel" taalniveau?
Babel is geadopteerd van Wikipedia's Babel-systeem, dat veel wikigebruikers ook kennen. Het is een nuttige manier om consistent het taalniveau van gebruikers weer te geven. Je kan naar Babel gaan om het jouwe te vinden. Wees echter realistisch: je wil anderen niet teleurstellen of verrassen door een te hoog of te laag taalniveau aan te geven.
Ik zie mijn taal hier niet! Wat moet ik doen?
Dat je een van de talen die je spreekt niet ziet in Category:Brigadiers, betekent niet dat je er geen lid in mag worden. Het betekent gewoon dat er nog niemand anders lid van is geworden, of dat we geen betrouwbare vertalingen ter beschikking hadden om de pagina aan te maken. Contacteer Yatalu en zij zal je de woorden en zinnen geven waarvan we een vertaling nodig hebben.

Vertaal-/verbeteraanvragen Edit

Ik zou graag iets vertaald of nagekeken krijgen. Waar moet ik daarvoor zijn?
Voor vertalingen ga je hierheen. Voor verbeteringen ga je hierheen. Aanwijzingen hoe je een aanvraag maakt kan je vinden bovenaan deze pagina's. De aanvraagregels gelden voor beide pagina's. Als je vragen of twijfels hebt, aarzel dan niet om een andere gebruiker te contacteren.
Waar vind ik wat ik kan vertalen of verbeteren?
Nog meer dan Translate:Requests of Correct:Requests, is het Nederlands portaal de plaats waar je vindt wat je kan doen in het Nederlands. Het toont alle actieve aanvragen in je taal, maar somt ook alle pagina's op deze wiki op, waarvan sommige misschien nog vertaald moeten worden of nagekeken voor fouten.

Chat Edit

Am I allowed to speak my native language in chat?
Our moderators can't speak every language and therefore it is hard to just answer "yes" or "no" to this question. An important rule of thumb here is: try to speak a language that most people in chat understand. If you don't know if they understand you, it's always safe to ask first.
Waarom heeft iedereen in de chat een vlag naast zijn of haar naam?
Elk lid van de WTB kan een vlagje krijgen van het land waarin ze wonen of van hun moedertaal. Jij kan er ook een aanvragen, door een admin te vragen of een bericht te plaatsen op deze pagina. Vergeet niet te melden welke vlag je graag wil.
Waarom staat er een grote kaart als chatachtergrond?
De WTB wil elke taal van de wereld die Wikia ondersteunt omvatten. Daarom zal onze chat om de twee maanden in een andere kleur hebben en zal er een ander continent op de achtergrond staan. Dit volgt ook de layout van de rest van de wiki: de wiki-achtergrond zal een locatie zijn in het continent waarvan de kaart in de chat gebruikt wordt.

Varia Edit

Hm? Zag deze wiki er niet anders uit de laatste keer dat ik hem bezocht?
Best mogelijk! De wiki verandert elke twee maanden in een ander "werelddeel": januari-februari is Azië/paars, maart-april is Australië/blauw, mei-juni is Europa/groen, juli-augustus is Afrika/geel, september-oktober is Zuid-Amerika/oranje, en november-december is Noord-Amerika/rood.
Mijn taal heeft geen beheerder of moderator. Kan ik dat zijn?
Is je taal klein of ben je nog maar pas lid? Dan is het antwoord zeker neen. Maar zelfs als je allang lid bent, hebben we doorgaans geen extra beheerder of moderator nodig. Yatalu en Jr Mime zullen zelf iemand aanspreken wanneer ze menen dat hij/zij een geschikte kandidaat is voor een taal die ondersteuning nodig heeft.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.