A continuació estan les preguntes més freqüents, preguntes que se'ns demana molt, en general (però no sempre!) pels visitants o nous membres. Les preguntes s'ordenen per temes, de manera que es podran vincular a una determinada secció de la pàgina.

Si tens una pregunta que no està en aquesta llista, no dubtis a preguntar als nostres membres en una publicació en Portal:Català, o individualment publicant un missatge en el mur d'un usuari. S'afegirà aquí quan sigui una pregunta comuna, per la qual cosa no afegeixis les teves pròpies preguntes aquí.

Sobre la WLB[edit | edit source]

Què és la Brigada d'Idiomes de Wikia?
La Brigada d'Idiomes de Wikia (WLB) és un projecte en el qual els usuaris de tot Wikia (“brigadistes”) voluntàriament ajuden a altres usuaris i wikis amb traduccions i correccions. És divertit, de coŀlaboració, i ajuda tant en wikis en anglès i en altres llengües! Pots llegir més informació sobre la WLB aquí.
Què són els brigadistes? Per què es diuen així?
Brigadistes són membres de la Brigada d'Idiomes de Wikia (WLB) i es refereix a ser “membre d'una brigada”. Altres idiomes podrien desviar-se d'aquest terme. Pots veure la terminologia WLB per a les traduccions d'aquesta paraula en altres idiomes.

Convertir-se en membre[edit | edit source]

Puc inscriure'm a la WLB? Hi ha algun requisit?
Qualsevol persona que tingui un compte de Wikia pot unir-se! No existeixen requisits reals. Ets un “brigadista” (membre de la WLB) tan aviat com hagis posat el teu nom i informació a la llista d'usuaris d'un dels nostres idiomes. Pots editar el nostre wiki i ajudar, però això farà que sigui més fàcil perquè ens comuniquem amb tu també.
Com puc ser membre?
Cada idioma té la seva pròpia llista d'usuaris: anglès, català i molts més idiomes. Per participar, només has de posar el teu nom, nivell d'idioma i disponibilitat en la(s) llista(s) d'idioma(s) que parles. Una guia pas a pas es pot trobar a la pàgina Join.
Haig de saber més d'un idioma?
Bilingüisme i multilingüisme és lògicament un punt positiu a la WLB, però no és necessari. Si ets monolingüe, pots ajudar a fer suggeriments i millores a les pàgines existents. El que fem no només són traduccions, sinó també correccions. Per comprovar la gramàtica i l'ortografia d'una pàgina, només has de saber un idioma de totes maneres.
Què és aquest sistema “Babel”? Quin és el meu nivell “Babel”?
Babel és agafat del sistema Babel de la Viquipèdia, que molts dels usuaris del wiki saben. És una forma útil per definir consistentment el nivell de competència lingüística d'un usuari. Pots anar a Babel per saber el teu. Posa la veritat, encara que no vulguis decebre o sorprendre als usuaris mitjançant la indicació d'un nivell massa alt o massa baix.
No trobo el meu idioma aquí! Què faig?
Si no veus el teu idioma a Category:Brigadiers, no significa que no tens permís per unir-te. Només vol dir que ningú s'ha unit encara, o que no hem pogut aconseguir cap traducció confiable per crear la pàgina. Només contacta amb la Yatalu i ella et donarà les paraules i frases que necessitem traduir.

Soŀlicituds de traducció/correcció[edit | edit source]

Necessito alguna cosa traduïda o revisada. A on vaig?
Per a traduccions, vés aquí. Per a correccions, vés aquí. Les instruccions sobre com fer una soŀlicitud es poden trobar en la part superior d'aquestes pàgines. Les regles serveixen per a ambdues pàgines. Si tens preguntes o dubtes, no dubtis a preguntar a un altre usuari.
On puc trobar el que puc traduir o corregir?
A més que a Translate:Requests o Correct:Requests, el teu portal és el lloc on pots trobar el que pots fer en català. Es mostren totes les soŀlicituds actives en el teu idioma, però també enumera totes les pàgines en aquest wiki, algunes de les quals encara poden necessitar ser traduïdes o revisades per errors.

Xat[edit | edit source]

Tinc permís per a parlar el meu idioma natiu al xat?
Els nostres moderadors no poden parlar totes les llengües que existeixen. Llavors és difícil respondre només amb “sí” o “no” a aquesta qüestió. Una important regla: has de parlar un idioma que la majoria de les persones al xat entenguin. Si no saps si te l'entendran, és sempre recomanable preguntar primer.
Per què tothom en el xat té una bandera al costat del seu nom?
Cada membre de la WLB pot tenir una bandera en miniatura del país en què viuen, o l'idioma que parlen de forma nativa. Pots soŀlicitar una bandera a un administrador o publicar un missatge en aquesta pàgina. No t'oblidis d'esmentar la bandera que desitgis.
Per què hi ha un mapa gegant en el fons del xat?
La WLB vol cobrir totes les llengües de tot el món. Per tant, el nostre xat estarà en un color diferent i amb un mapa diferent en el fons cada dos mesos. Això segueix tot el disseny de la wiki, així: el fons wiki serà un lloc en un continent que es veu el mapa al xat.

Altres preguntes[edit | edit source]

Eh? Aquest wiki es veu diferent des de l'última vegada que vaig estar en ell?
Possible! El wiki canvia en un tema de “continent” diferent cada dos mesos: gener-febrer és Àsia/lila, març-abril és Austràlia/blau, maig-juny és Europa/verd, juliol-agost és Àfrica/groc, setembre-octubre és Amèrica del Sud/taronja, i novembre-desembre és Amèrica del Nord/vermell.
El meu idioma no té un administrador o moderador. Puc ser un?
El teu idioma té pocs parlants o t'has unit recentment? Llavors la resposta és definitivament no. Però fins i tot si ets un membre de llarg termini, en general no necessitem administradors o moderadors addicionals. La Yatalu i en Jr Mime escolliran de forma espontània a algú quan ells pensin que ell/ella és un candidat adequat per a un idioma que necessita suport.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.