Language Brigade Wiki
Advertisement
Language Brigade Wiki

Aquesta pàgina explica com afegir pàgines a aquest wiki. Hauries de llegir aquesta pàgina primer, i només recórrer a els administradors o altres usuaris, si encara no entens com agregar pàgines.

Com funciona el nostre wiki?[]

Quan estàs navegant pel nostre wiki, com ara, les pàgines es mostraran en el teu idioma, que vas triar a Special:Preferences. Si tu estàs llegint aquesta pàgina, en general significa que el teu idioma és català o un dels idiomes que no hem traduït encara. Si et trobes amb una pàgina en anglès en el wiki, que significa que encara no ha estat traduïda al teu idioma.

També pot ser possible que hagis acabat directament a una subpàgina d'una pàgina al nostre wiki, per exemple Add/en, i en aquest cas sempre es mostrarà en un sol idioma. Aquestes subpàgines són de fet les que et faran veure un idioma quan naveguis per les nostres pàgines. La pàgina base conté una plantilla que suma banderes a la part superior, i un tros de codi amb la subpàgina que necessites llegir.

A causa d'això, tot el text de la pàgina es troba en subpàgines. Aquestes subpàgines necessiten ser creades i editades, abans de poder veure-les en el teu propi idioma. Aquesta pàgina explica com fer-ho: llegeix-ho acuradament, i si encara tens preguntes després d'això, ets lliure de preguntar a un dels administradors.

Nota: aquest sistema és usat per namespace:0. Categories, blogs i missatges de MediaWiki funcionen de forma diferent; ho pots veure en la part inferior d'aquesta pàgina.

Passos per afegir una pàgina[]

  1. Crea la pàgina en el lloc adequat (generalment en una subpàgina).
  2. Tradueix la pàgina en anglès al teu idioma a la nova pàgina creada.
  3. Pregunta a un administrador per afegir la pàgina a l'espai MediaWiki.
  4. Afegeix la bandera del teu idioma a la pàgina.

Pas 1: Crear[]

El primer pas és crear la pàgina en el teu propi idioma. Pots fer-ho afegint el prefix del teu idioma (per exemple ca. o pt.) i annexar-ho, en minúscules, al final de la URL. Per a cas: per traduir Babel d'anglès a català, necessites anar a Babel/ca.

Per crear aquesta pàgina, pots fer clic a Crear (botó en la part superior de la pàgina). Una vegada estàs editant, pots copiar el contingut de (nom de la pàgina)/en a la teva pàgina nova, verificant que estàs utilitzant la mateixa codificació i format.

Pas 2: Traduir[]

Ara que tens la pàgina correcta, pots començar traduir el contingut. Això és més probablement la part més fàcil (just reemplaces qualsevol text anglès, amb l'excepció de noms de pàgina) pel text de l'idioma desitjat. Fins i tot si tradueixes només la meitat, no és cap problema i uns altres poden fer la resta després de tu.

Pas 3: Petició de MW[]

Quan has publicat la pàgina, un administrador necessitarà afegir el teu idioma a l'espai MediaWiki perquè funcioni. Només has d'enllaçar la pàgina que has creat en el mur de missatges d'un administrador i demanar-li que afegeixi el teu idioma. Normalment, l'administrador respondrà en un dia (24h).

Pas 4: Banderes[]

Mentre esperes a una resposta, pots tornar a la pàgina principal de la teva traducció. Utilitzant {{Flagnav}}, edita la pàgina principal i afegeix el teu idioma. Per exemple, si desitges afegir CA i PT, faries:

{{Flag-nav
|en
|ca
|pt
}}

Per a una documentació completa, per favor visita aquesta plantilla. Si el teu idioma no està a la llista, per favor contacta amb un administrador.

Excepcions[]

  • Els blogs segueixen un altre format: User blog:Yatalu/Blog qualsevol hauria de ser traduït en User blog:Yatalu/Blog qualsevol/xx. A més només els administradors i l'escriptor del blog poden afegir un idioma a aquest blog.
  • Traduccions per a missatges MediaWiki: missatges (per exemple MediaWiki:Wiki-navigation-int) haurien de ser traduïts directament en el mur de missatges d'un administrador, o a la pàgina de discussió de la pàgina MediaWiki.

Preguntes[]

Tens alguna pregunta? No entens com funciona? Sempre pots demanar una explicació més detallada als nostres usuaris en català aquí o als administradors.